Sunday, March 27, 2016

دجاج بارميزان بصوص الطماطم




المقادير :


6 x شريحة جبنة
6 x عدد صدور دجاج مخلية
2 x عدد بيضة
1 ½ x كوب (240 مللى) ورشستر صوص
1 x برطمان صلصة طماطم
1 x كوب (240 مللى) جبن بارميزان مبشور
1 x معلقة كبيرة زيت ذرة
¾ x كوب (240 مللى) بقسماط مطحون


الطريقة :

هنسخن الفرن على 190 درجة مئوية
نضرب 2 بيضة في وعاء و نقلبهم جيدا
في طبق تاني غويط نضيف البقسماط و عليه الجبنة البارميزان و نخلطهم جيدا
ناخد صدور الدجاج قطعة قطعة و نغمسهم في البيض على الجانبين و بعدين نغمسهم في البقسماط على الجانبين برضه لحد ما يتغطي كويس بخليط البقسماط
في طاسة كبيرة على النار هنضيف معلقة الزيت و نبدأ نحمر صدور الفراخ اللي هتحتاج من 8 لـ 10 دقائق لكل جانب علشان تستوي
نضيف برطمان الصلصة في صنينة بايكرس و ندهن بيه الصينية بمعلقة خشب علشان يتوزع كويس
دلوقتي هنضيف صدور الدجاج فوق صلصلة الطماطم و نضيف فوق كل صدر شريحة جبنة جودة
ندخل الصينية الفرن لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الجبنة تسيح. كده تمام..بالهنا و الشفا



دجاج بارميزان بصوص الطماطم

No comments:

Post a Comment